KIES DE JUISTE VAATWASMACHINE

Op het moment van aanschaf worden we vaak geleid door de prijs. Er moet echter rekening gehouden worden met meer criteria om het product van de beste kwaliteit... tegen de beste prijs te kiezen. Het energielabel op het product is een heel handig middel om informatie te krijgen over de prestaties, energie- en waterbesparing van het product en over het geluidsniveau.

PRESTATIES


Prestaties worden gebaseerd drie criteria en worden ingedeeld van A+++ (best) tot D (slechtst).

  • De eerste letter geeft het energieverbruik aan
  • De tweede staat vaak voor de wasefficiëntie
  • De derde en laatste letter heeft te maken met de droogefficiëntie

Dit betekent dat een apparaat met een A+++/A/A -status op het moment van aanschaf waarschijnlijk duurder is dan een apparaat met een A/A/B-status... maar garandeert wel een grotere doelmatigheid en een aanzienlijke besparing op uw elektriciteitsrekening.

GELUIDSNIVEAU  

Traditionele vaatwassers stoten over het algemeen tussen de 40 en 50 decibel uit. Als u gevoelig bent voor geluiden (vooral als u de vaatwasser 's nachts aanzet) houdt dan rekening met dit criterium en kies een van de stilste modellen op de markt. Een investering die wel eens heel belangrijk kan zijn ... en rustgevend! 3 decibel minder betekent de helft minder lawaai.

MAAT....

Bekijk hiervoor eerst wat u nodig heeft.

  • Heeft u een groot gezin en een redelijk grote keuken? Kies dan voor een traditioneel model waarvan de standaard afmetingen ongeveer 85 cm hoog, 60 cm breed en 60 cm diep zien. Deze modellen hebben ruimte voor 12 tot 14 stuks vaatwerk wat overeenkomt met wat er nodig is voor 4 tot 6 personen.

  • Bestaat uw gezin echter uit een stel met een kind, en wilt u optimaal gebruik maken van de ruimte in uw (kleine) keuken, ga dan voor een model voor 9 stuks vaatwerk. Deze vaatwassers zijn smaller met een breedte tot 45 cm..  

  • Wilt u maatje XXS: voor 6 stuks vaatwerk... en hun geringe hoogte! Met zijn ultracompacte afmeting (45x55x50) kan deze vaatwasser makkelijk worden verplaatst.


TOP