STEL UW VAATWASSER GOED IN

WELK VAATWASPROGRAMMA MOET U KIEZEN?

Normaal programma:  

Het normale vaatwasprogramma wordt aanbevolen voor de dagelijkse vaat, d.w.z. borden, glazen en bestek in een normale hoeveelheid en normale mate van viesheid. Het water is in dit programma ongeveer 65°C en de vaatwasbeurt duurt ongeveer 1,5 uur.  
Hiervoor heeft u nodig: Sun All-in-1 tabletten voor een smetteloze vaat.

Kort programma:  

Aanbevolen wanneer de vaatwasser niet te vol staat, de vaat niet te vies is en voedsel niet heel erg op het bestek of borden geplakt zit. Over het algemeen duurt de vaatwasbeurt ongeveer een half uur en wordt deze gedaan op ongeveer 45°C.

Intensief programma:

Is uw vaat niet zo breekbaar of zelfs heel sterk? Zitten er veel voedselresten op de borden, glazen en het bestek geplakt? Kies dan voor het intensieve vaatwasprogramma dat de vaat na een voorspoelprogramma reinigt, spoelt en droogt (op ongeveer 70°C). Ideaal voor het afwassen van pannen of keukengerei die erg lastig zijn om af te wassen. Hiervoor heeft u nodig: Sun Extra Power All-in-1 tabletten, de meest krachtige reiniging voor het hardnekkigste vuil.

Vaatwasprogramma voor delicaat vaatwerk:  

Het vaatwasprogramma voor delicaat vaatwerk, bedacht voor breekbare producten als glas en porselein, verwijdert strepen en voorkomt schade aan uw vaat. Dit programma draait meestal op 40°C   Gebruik Sun All-in-1 Extra Shine tabletten voor blinkende glazen en een smetteloze vaat.  

Zuinige programma:

Het zuinige programma (zonder voorwasprogramma of een kortere versie ervan) lijkt op het korte vaatwasprogramma en is vooral geschikt wanneer de vaat niet zo vuil is en de machine niet te vol is. Toch is de watertemperatuur nog steeds ongeveer 50°C  en duurt de vaatwastijd wat langer (meer dan 2 uur).  Hiervoor heeft u nodig: Sun All-in-1 tabletten voor een perfect resultaat en een smetteloze vaat.  

Automatisch vaatwasprogramma:

Weet u niet goed welk vaatwasprogramma u moet kiezen en bent u bang dat u niet het beste programma kiest? Laat de machine dan de keus voor u maken! De machine kan met behulp van sensors de hoeveelheid vaat bekijken en daarna de beste watertemperatuur en de geschikte wastijd beoordelen.

DE LAMPJES VOOR ZOUT EN SPOELGLANS BRANDEN

Er branden lampjes op uw vaatwasser ook al lijkt alles goed te werken. Geen zorgen, dit komt misschien omdat uw vaatwasser geen zout of spoelglans meer heeft.    

  • Controleer welk vaatwasmiddel gebruikt wordt. Met een Classic vaatwasmiddel (tabletten en poeder) moeten de reservoirs voor vaatwaszout en spoelglansmiddel bij elke vaatwasbeurt voldoende gevuld zijn. Controleer het niveau en vul, indien nodig, zout en spoelglansmiddel bij. Nu zouden de lampjes moeten uitgaan.

  • Met Sun All-in-1 producten hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer de lampjes branden omdat de formule zelf al zout en spoelglansmiddel bevat. Maar als uw water erg hard is (>35°fH), raden we zelfs bij gebruik van onze All-in-1 tabletten aan het product Sun Vaatwaszout te gebruiken.


TOP