SUN EN HET MILIEU

Een vaatwasser maakt tijd vrij om leukere dingen te doen voor uzelf en de mensen om u heen. Maar tegelijkertijd is het niet altijd goed voor het milieu.

Toch is er goed nieuws: met Sun hebben we besloten om de vaat op een milieuvriendelijkere manier aan te pakken!

Sinds de lancering van de Cleanboost Formule in 2010, zijn alle Sun tabletten fosfaatvrij.

De producten van SUN zijn als enige a-merk 100% fosfaat vrij. En daar zijn we best trots op. Want de meeste andere vaatwasfabrikanten gebruiken nog altijd goedkope fosfaten om de vaat effectief te reinigen. Maar wist u dat deze fosfaten zeer schadelijk kunnen zijn voor het milieu? Het is niet voor niets dat ze al sinds 1990 verboden zijn in alle wasmiddelen. Bovendien heeft de EU recent besloten om deze grondstoffen vanaf 2017 ook volledig te verbieden in vaatwasmiddelen. SUN heeft hier niet op gewacht. Daarom zijn alle producten van SUN al jaren 100% fosfaatvrij.

Dit past volledig in Unilever’s globale plan om de impact van haar producten op het milieu sterk te beperken. Van productie tot eindgebruik.

Sun zorgt voor een schone vaat en tegelijk voor een schoner milieu.

Sun environment
Zero phosphate

3 doelstellingen van Unilever om de milieu-impact te verminderen

 • 1

  Het verder beperken van de milieu-impact van het productieproces.

 • 2

  Het ontwikkelen van nieuwe producten die zo weinig mogelijk impact hebben op het milieu zonder in te boeten op het niveau van kwaliteit

 • 3

  U helpen efficiënter te wassen, zodat u niet alleen tijd, moeite en geld spaart, maar ook het milieu.

Hoe vermindert Sun de milieu-impact precies?

 • Sinds 2010 zijn de Sun tabletten kleiner en wegen ze minder. Er worden dus minder chemicaliën gebruikt en bij het transport wordt de CO2 uitstoot per tablet beperkt.

 • Elke Sun All-in-1 tablet is verpakt in een 100% wateroplosbare en bio-afbreekbare hydrofilm. Ook de kartonnen verpakkingen zijn volledig recyclebaar. Dit vermindert de hoeveelheid afval per wasbeurt aanzienlijk. Sinds 2010 zijn alle Sun tabletten fosfaatvrij. Fosfaat wordt in vaatwasmiddelen gebruikt als waterontharder. Als er te veel fosfaat in het oppervlaktewater terechtkomt, dan gaan de algen en planten zo erg groeien dat dit leidt tot een zuurstoftekort in het water. Daardoor worden andere planten en dieren, zoals vissen, bedreigd. Unilever heeft een vervanger voor fosfaat gevonden die biologisch afbreekbaar is. De tabletten maken uw vaat nog steeds stralend schoon, maar zorgen er nu ook voor dat er geen fosfaat meer terecht komt in het water.

 • Voorspoelen hoeft niet met Sun. Hierdoor verbruikt u aanzienlijk minder water. Door de krachtige formule van de Sun tabletten, maken ze ook perfect schoon bij lagere temperaturen: 55°C is genoeg voor een stralend schone vaat.

TOP